You can do it: ögonfransar med maxad volym

Vi älskar ögonfransar och vill bara ha fler, längre och tjockare! Just volymfransar älskar vi extra mycket då de sätter ögonen i fokus och gör blicken mer vaken. Här berättar vi hur du skapar en volymmaxad look med lösögonfransar!

  • Steg 1: Böj fuskfransarna och dina egna fransar.
  • Steg 2: Mät ut rätt längd och limma.
  • Steg 3: Fäst lösögonfransarna.
  • Steg 4: Lägg till små fransar för mer effekt.
  • Steg 5: Applicera mascara för extra volym.

Vill du ha fransar med maxad volym? Beautyvärlden är full av tips och trix för att skapa volymfransar. Ögonfransförlängning, volymgivande mascara och den klassiska ögonfransböjaren är några populära sätt. Men av alla olika metoder är nog lösögonfransar det snabbaste och mest effektiva. Fuskfransar ger omedelbar effekt och är ett enkelt sätt att framhäva fransarna ytterligare för intensiva ögon som garanterat fångar blickar. Dessutom är lösögonfransar perfekt att använda för öppna upp din blick och ge den en boost till vardags, eller för att skapa dramatisk volym inför festkvällen.

Oavsett om du tillhör dem som använder lösögonfransar varje dag, eller endast vid speciella tillfällen, berättar vi hur du använder dem för bästa volymeffekt.

Så fixar du effektfulla lösögonfransar med drömvolym

Är du osäker på hur du ska fästa dina lösögonfransar för bästa resultat? Malin Johansson, makeupartist på KICKS, visar hur du snabbt och enkelt fäster lösögonfransar från FLAER. FLAERs lösögonfransar är fluffiga, men samtidigt lätta för en naturlig look med beundransvärd volym. Allt du behöver är dina lösfransar och en pincett för att fästa dem.

Steg 1 – Böj fuskfransarna och dina egna fransar

Börja med att böja både dina egna och lösögonfransarna några gånger: Genom att böja lösögonfransarna blir raden blir mer följsam och bättre anpassad efter dina ögons rundning. Dina egna ögonfransar ska du börja noga, i flera steg. Börja närmast rötterna och böj i små steg hela vägen ut till topparna, så att du får en snygg vinkel på fransarna. Genom att använda en ögonfransböjare får dina fransar dessutom extra volym.

Steg 2 – Mät ut rätt längd och limma

Mät därefter fransarna mot dina ögon och klipp av dem i ytterkant så att de får rätt längd. Lägg lim på fransarnas kant med hjälp av en applikator och vänta några sekunder, så att det blir lite segt. När limmet inte är lika rinnigt är det lättare att applicera ögonfransarna.

Steg 3 – Fäst lösögonfransarna

Fäst sedan lösögonfransarna i yttre ögonvrån först och lägg dem sedan tätt intill resten av din fransrad. Kläm med en applikator för att få lösfranskanten så nära dina egna fransar som möjligt. Tänk på att inte sätta dem längre ut i ögonvrån än dina egna fransar börjar, för att undvika att dina ögon ser tunga ut.

Steg 4 – Lägg till små fransar för mer effekt

Addera mindre lösögonfransar i yttre ögonvrån för extra effekt. Du fäster dem enklast med en pincett, som gör det lättare att styra riktningen, så att de inte hamnar snett.

Steg 5 – Applicera mascara för extra volym

Måla ett lager med svart volymgivande mascara för att ge din look en volymboost. Dra borsten i långa svep från fransrötterna till topparna. Extra volym skapar du sedan genom att dra några extra drag på franstopparna med mascaraborsten pekandes uppåt. Tänk på att måla mascara allra sist, när limmet är helt torrt.

Bonus: Om du vill att dina lösögonfransar ska hålla sin snygga form extra länge ska du vara försiktig när du tar ut dem ur det tillhörande etuiet. Ta inte loss ögonfransarna från toppen utan greppa dem i mitten av fransraden och dra sedan försiktigt och långsamt bort dem genom att använda en nedåtgående rörelse. Den här tekniken gör att dina fransar inte går sönder lika lätt och gör att dem håller längre.